Idegen nyelvű dokumentumok

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár idegen nyelvi részlege 31 nyelv elsajátításához kínál segédanyagot. Önálló és csoportos tanuláshoz szükséges oktatócsomagokkal rendelkezik kezdő, haladó és felső szinten. Jelentős számú tanórán és tanórán kívül felhasználható nyelvtanulási, nyelvtanítási segédlet, valamint idegen nyelvű pedagógiai szakirodalom található itt, a nyelvtanárok munkáját is megkönnyítve. Óraadáshoz igény szerint helyet is tudunk biztosítani.

Az angol és a német nyelvű gyűjtemény kínálata a legbőségesebb. A megyei könyvtár szorosan együttműködik a Goethe Intézettel, a British Council pedig korábbi partnerünk volt. Állományunk a közép és emelt szintű érettségi vizsgára való felkészülés mellett segíti az alábbi magyar, nemzetközi és szakmai nyelvvizsgára készülőket: ORIGO, TELC, ECL, Goethe-Zertifikat, TestDAF, ÖSD, BME, CAE, IELTS, TOEFL, CAT, PET, CPE.

Szépirodalmi állományunk a művelődést és a nyelvi szinten tartást szolgálja. Rövidített, egyszerűsített olvasmányok, hangoskönyvek is az érdeklődők rendelkezésére állnak.  Heti, havi megjelenésű folyóiratok kölcsönözhetők angol, német, francia, olasz és orosz nyelven.

A Nyelvstúdió állománya, az olvasói igényeket figyelembe véve, rendszeresen új dokumentumokkal frissül. Regisztrációval helyben használható, beiratkozással minden dokumentum -beleértve a szótárakat is– kölcsönözhető.

Accessibility