Olvasóterem

A helyben használat színhelye, mely könyvtárunk első emeletén került kialakításra. Használata beiratkozott és regisztrált olvasóink számára – a törvény vonatkozó előírásainak megfelelően – ingyenes.

Olvasótermünkben közel háromszáz hazai és külföldi időszaki kiadvány – helyi és országos napilapok, hetilapok, képes magazinok, irodalmi, művészeti és tudományos igényű folyóiratok-legfrissebb számai várják az olvasókat. A legkeresettebb szakterületek korábbi, már bekötött évfolyamai is elérhetők nálunk.

Itt került elhelyezésre a kb. 5000 kötetből álló kézi- és segédkönyvállományunk. Megtalálhatók itt az általános lexikonok mellett a sajtó- és könyvtártörténet, vallás, teológia, természettudomány, orvostudomány, alkalmazott tudományok, földrajz, életrajzi kutatás és a történettudomány kézikönyvei.

Két számítógép áll rendelkezésére azok számára, akik a könyvtárunk által előfizetett illetve a szabadon hozzáférhető adatbázisainkat szeretnék használni. Saját laptoppal érkező olvasóinknak ingyenes internet hozzáférést biztosítunk.

Térítést csak a többletszolgáltatásokért (fénymásolás, nyomtatás, szkennelés, számítógép használat) kérünk. A térítési díjakról részletesen a Könyvtárhasználati szabályzatból tájékozódhat.

A csendes környezet ideális helyszín tanuláshoz, kutatómunkához, pihentető kikapcsolódáshoz.

 

AZ ÉN KÖNYVTÁRAM

PROGRAMOK

  • Nincs esemény
Accessibility