Kölcsönző

Kölcsönző a könyvtár azon részlege, ahová először érkezik az olvasó. Itt történik a beiratkozás/regisztráció, a kölcsönzés, a tájékoztatás és segítségnyújtás.
A nyilvános programok kivételével könyvtárunk beiratkozással vagy ingyenes regisztrációval látogatható. Az adminisztrációhoz személyi vagy egyéb fényképes igazolvány és lakcímkártya szükséges. Bizonyos szolgáltatásaink ingyenesek, de kölcsönözni csak a 365 napra vagy fél évre szóló alaptagsággal lehet.
Mintegy 200 ezer könyvből lehet nálunk válogatni, kölcsönözni. Folyamatosan érkező új könyveinket, sikerkönyveinket kiemelt polcokról, illetve listából böngészhetik olvasóink.
A kölcsönzésben lévő dokumentumokra előjegyzés kérhető vagy online tehető a honlapon keresztül .
Azon dokumentumokhoz, amelyek könyvtárunk állományából hiányoznak, könyvtárközi kölcsönzéssel juthatnak olvasóink térítési díj ellenében, ami a megkért dokumentumok ideküldésének postaköltségét jelenti.
A beiratkozással, kölcsönzéssel kapcsolatos részletes szabályokat a Könyvtárhasználati Szabályzat tartalmazza.
Szívesen fogadjuk olvasóink javaslatait a könyvbeszerzéseket illetően, törekszünk arra, hogy mindenki megtalálja, amit keres. Fontos számunkra a könyvtárhasználók bizalma, elégedettsége.
Feleslegessé vált könyveit is leadhatja nálunk. A könyvtár térítésmentesen átvesz könyvhagyatékokat, használt könyveket. Válogatás után egy részüket beépíti a gyűjteménybe, más részüket eladásra kínálja (a nyitvatartási időben működő könyvvásárunk egész évben kedvező árakkal várja az érdeklődőket), a fennmaradó rész továbbhasznosításra kerül. A befolyt összeget új dokumentumok beszerzésére fordítja az intézmény.

A hagyományos könyvtári funkciók mellett a nap 24 órájában online elérhető szolgáltatásaink is vannak:
– keresés az online katalógusban
– kölcsönzési határidő hosszabbítása, előjegyzés, foglalás a honlapon keresztül
– a moly.hu oldalon regisztrálva meg lehet nézni, hogy kölcsönözhető-e a keresett könyv

Tájékoztatás: különböző témában előadásokhoz, dolgozatokhoz, szakdolgozatokhoz nyújtunk segítséget szakirodalom keresésével, irodalomjegyzék összeállításával

Ingyenesen házhoz visszük mozgásukban akadályozott olvasóink számára a könyveket. Ez az Otthonkönyvtár szolgáltatásunk.

 

AZ ÉN KÖNYVTÁRAM

PROGRAMOK

  • Nincs esemény
Accessibility