Április 22. Ma van a Föld nemzetközi napja!
„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Az „Öko esték a könyvtárban” sorozatban, április 20-án, csütörtökön, Gaál Zoltánné vegyészmérnök és Baka György környezetvédelmi szakmérnök voltak vendégeink a Zöldtárs Alapítványtól. A Beszéljünk a létfeltételeinkről című minisorozat az emberi élethez szükséges három legfontosabb éltető közegről, a levegőről, a vízről és a talajról szól. Az avatott szakemberek sok részletkérdést is tisztázva, laikusok számára is érthetően, összefüggésekben világították meg a hallgatóság számára a levegő minőségének és szennyezésének komplex kérdéskörét.
Hallhattunk a levegő összetételéről, a legfőbb szennyező anyagokról, forrásaikról és légkörbe jutásuk körülményeiről, dióhéjban a légszennyezettség mérési módszereiről, továbbá a légtér tisztításának módjairól, a településfejlesztés vonatkozó lehetőségeiről.
A létfeltételeinkről szóló minisorozat május 10-én folytatódik, akkor egy másik éltető közeggel kapcsolatban öntünk tisztább vizet a pohárba!
Az esemény zárásaként Baltavári Istvántól, a Szekszárdi Hulladékkommandó és a Szekszárdi Sétapálca Kör vezetőjétől öt „sétapálcát” kaptunk. Első „bevetésük” kedden, a TeSzedd akció keretében lesz, amire minden kedves segítőt örömmel várunk!
Accessibility