Az írónőnek ez a negyedik magyarul megjelent regénye. Korábban szociális munkásként és pszichoterapeutaként dolgozott, amiből sok élményt gyűjtött írásaihoz.
A regény 1944-ben kezdődik egy amerikai kisvárosban, Hickory-ban, majd néhány hónapot visszaugorva az időben megismerjük az előzményeket. A Baltimore olasz negyedében élő vallásos, fiatal nő, Tess DeMello épp az esküvőjére készül Vincenttel, akivel kamaszkoruk óta szerelmesek egymásba. A lány gyermekkori álma, hogy ápolónő legyen, hogy segíthessen másokon, illetve így később majd a jövendőbelije mellett dolgozhat, aki orvos.
A háború mellett a gyermekbénulás járvány is sújtja ebben az időben Amerikát, Vincent önkéntes orvosnak jelentkezik Chicagóba. Az egyre hosszabbra nyúló távollét nagyon megviseli a lányt.
Miután Tess washingtoni kirándulása nem várt következménnyel jár, szakít vőlegényével, és hozzámegy egy gazdag bútorgyároshoz. A fiatalasszonynak sok irigységgel és rosszakarattal kell szembenéznie, nem túl befogadó az új családja, és férje sem támogatja eléggé.
Amikor a gyermekbénulás járvány Hickory-t is eléri, a város lakói példaértékű összefogással pár nap alatt a semmiből létrehoznak egy járványkórházat személyzettel együtt (ez a valóságban is megtörtént).
Tess élete akkor kezd bonyolódni, amikor az önkéntes orvosok egyikeként Vincent is a városba érkezik…

Korábbi ajánlóink

Accessibility