Az álnéven publikáló szerző egy New York-i ügyvédi irodában dolgozik, így nem véletlen a témaválasztás. A fülszöveget olvasva nem jöttem rá rögtön, hogy egy nő a főszereplő, de érdekesnek tűnt a sztori.

Egy bírósági ügyben tanúskodva idézi fel az elmúlt időszakot a fiatal ügyvédnő, Alex Vogel, aki a Harvardon frissen végezve egy évvel korábban került be a világ egyik legnagyobb ügyvédi irodájába gyakornokként. „Megrohantak a Klasko&Fitchnél töltött első megszállott hónapok emlékei: a testem minden porcikáját perzselő versenyláz, a siker felvillanyozó érzése, a cafatokban lógó idegeim, a gyakornoklét félelme, utálata és felemésztő intenzitása, az, hogy kétségbeesetten igyekeztem helyet szerezni az egyik elismert csoportban.” Az elismert csoport az F&F (Fúzió és Felvásárlás), ahova szinte lehetetlen bekerülni, főleg egy nőnek.

Miután mindenkinek szakosodnia kell, Alex úgy gondolja, számára megfelelő lesz az ingatlanjog, ami nem túl megerőltető. Csakhogy aztán belekóstol az F&F világába…

A könyvet olvasva Az ördög Pradát visel és a Wall Street farkasa c. filmek ugrottak be. Figyelem: „Korhatár besorolás: 18+, szexualitás, nyelvezet, függőséget okozó szerek”. De persze a könyv több ennél.

Korábbi ajánlóink

Accessibility