Eddigi életem nagy részében nem olvastam krimiket. nagyjából tíz éve kezdtem el, és rájöttem, hogy nagyon szeretem az izgalmas könyveket (is). Próbálok különböző szerzőktől olvasni, és egy kedves ismerősöm ajánlására esett a választásom Steve Cavanagh könyvére.
A szokásos előzetes kutakodásom során kiderült, hogy ez a regény egy több részből álló sorozat negyedik kötete, de a többi meg sem jelent magyarul. Ezen kicsit meglepődtem, de olyan érdekesnek, furmányosnak tűnt a sztori, hogy úgy döntöttem, ennek ellenére is nekivágok. nagyon jól tettem.
A borítója, illetve a fülszöveg alapján azt gondolhatnánk, hogy ez egy tárgyalótermi krimi, de sokkal több annál. Két szálon futnak az események, egyrészt a feltörekvő ügyvéd, Eddie Flynn, illetve a gyilkos, Joshua Kane szemén át követjük, nagyrészt párhuzamosan a történetet.
Komoly betekintést kapunk az amerikai igazságszolgáltatási rendszer, az esküdtbíráskodás rendszerébe, gyakorlatába, ami önmagában is elég érdekes, pláne így, hogy egy sorozatgyilkosság felgöngyölítésében van kulcsszerepe.
Számomra tökéletes kikapcsolódást nyújtó olvasmány volt, letenni sem tudtam. Jó szívvel ajánlom.

Korábbi ajánlóink

Accessibility