Érdekelnek az urbanisztikus témák és a helyi zöld ügyek?
Esetleg eljönnél friss információkat hallani környezetvédelmi témákban?
Akkor várunk téged szeptember 23-án-a TOLNA MEGYEI ILLYÉS GYULA KÖNYVTÁRBAN.
🌳I. Szekszárdi Zöld Estek🌳
Környezetünk egyre nagyobb bajban van. Fontos, hogy mi is tegyünk a környezeti változások erősödő hatásai ellen. Számos olyan tevékenység létezik, melyeket a kisvárosban, kertes házban lakók sikeresen alkalmazhatnak.
A Zöld Estek célja egy olyan előadássorozat és közösségi est meghonosítása, ahol a környezetért tenni akarók megismerhetik azokat a módszereket, amelyek alkalmazásával egyénként is tehetnek a klímaváltozás hatásai ellen, segíthetik környezetünk jobbá tételét.
Minden alkalommal bemutatunk hasznos módszereket, melyekből kiderül, hogyan lehet az esővizet hasznosítani, hatékonyan komposztálni, óvni az erdőterületeket vagy a városi fákat. Szánunk időt a helyi társadalmi kérdésekre, a várossal kapcsolatos problémákat vizsgálunk meg, és keressük a megoldást.
Előadóink és témáik:
Pongrácz Gábor (kuratóriumi tag): Többfunkciós közösségi terek, közterületi problémák és megoldási lehetőségek, helyi közügyek és a lakosság bevonásának lehetőségei.
Horányi Tibor (környezetgazdálkodási agrármérnök): Vízmegtartási lehetőségek közterületen és a kertben, fenntartható vízgazdálkodás, klímaváltozás hatásai a városokban
Zsolnai Balázs (kertészmérnök, növényorvos, a 10 millió Fa Alapítvány kertésze):
Városaink zöldfelület gazdálkodási lehetőségei, kertjeink jövője a klímaváltozás tükrében.
A rendezvény ingyenes, örülünk ha regisztráltok Alba Natura Civil Alapítvány messenger felületén
Accessibility