Violet sohasem élt hétköznapi életet. A Lápon nevelkedett egy intézetben, hozzá hasonló különleges képességgel rendelkező lányokkal azért, hogy később, amikor már elég idősek és felkészültek, helyettesek legyenek egy-egy felsőbb kasztban, ahol az előkelőségek élnek.
Az utolsó intézetben töltött napon mindenki megmutatja tudását egy pontszámért cserébe. Az összes lány a lehető legmagasabb pontot szeretné elérni, hogy minél magasabb rangú család vásárolja meg őket helyettesnek, amiről ekkor még csak nem is sejtik, pontosan mit jelent.
Violetnek sikerül a Tó Hercegnőjéhez kerülni, de sajnos hamar rá kell ébredjen, hogy sokkal nagyobb feladat vár rá, mint amire fel volt készülve.
Helyettesként az volt a dolga, hogy képessége segítségével, a Tó Hercegnője számára tökéletes gyermeket hozzon a világra.
Az ezt követő igen rögös úton szerencsére sokan segítik, közöttük Annabelle, az egyik szobalánya, Ash a királyi hölgyek kísérője, és a háttérből még azok is, akikről nem is gondolná.
Ez a könyv semmiképpen sem egy könnyed olvasmány, leginkább az alsóbbrendűnek és/vagy különlegesnek született emberek kihasználását és az emberi gonoszság azon szeletét mutatja be, amelyet a hatalom okoz.
Ha kedvet kaptál, és a kezedbe fogod, biztosan beszippant, hiszen nem hagyja unatkozni az olvasót. Az írónő végig fönt tartja azt a bizonyos feszültséget, ahogyan Az Ékkő sorozat további két részében is.

Korábbi ajánlóink

Accessibility