Fiala Borcsa: Drill

Igyekszem változatosan olvasni, mind témát, mind szerzőket illetően. A kortárs magyar írók közül is gyakran választok olvasnivalót. Legutóbb Halász Rita: Mély levegő című regénye annyira tetszett, hogy ha nem szerepelt volna már sorozatunkban, akkor azt ajánlottam volna. Érdekes, hogy valahogy mindig kapcsolódnak egymáshoz az olvasmányaim. Halász Rita és Fiala Borcsa könyveiben a házasság megromlása a közös téma.

Fiala Borcsa a wmn.hu internetes oldal főszerkesztő-helyettese, ifjúsági regényei, illetve az anyaságról szóló, az Egy cirkuszigazgató mindennapjai című könyve jelentek meg korábban. Előzőleg nem találkoztam a nevével, csak amikor egy olvasó az ő regényét kereste.

A címről nekem, talán a rejtvények meghatározása miatt, elsőre a szigorúság jutott eszembe, de az alcím (Minden lapnak három oldala van), illetve a borító egyértelművé teszi, hogy itt a kártyáról van szó. A pókerben a drillben három ugyanolyan értékű lap van. Plusz egy majomfajtát is így neveznek.

A három ugyanolyan értékű lap jelen esetben: a férj, a feleség és a harmadik. A három különböző nézőpontból bontakozik ki a történet. András (Treff Király) szemszögét a pszichológusához járva ismerjük meg, Judit (Kőr Dáma) egyes szám első személyben meséli el a házasságukat, míg a felbukkanó HARMADIK, Réka (Káró Dáma) egy blogon írja ki magából a titkát.

Szeretem, amikor van lezárása egy történetnek. Itt az utolsó fejezet jókora ugrás az időben, amiből megtudhatjuk, hogy elég erős volt-e a házaspár kapcsolata, hogy túlélje egy harmadik felbukkanását.

 

Korábbi ajánlóink

Accessibility