Berg Judit munkásságával egyetemi tanulmányaim alatt ismerkedtem meg. Olvasmányosan pörgős történetei – felnőtt fejjel is – rögtön „beszippantottak”, a mai napig szívesen olvasom újabb munkáit.

Az Alma – a sötét birodalom az írónő 11-14 éves korosztálynak szóló izgalmas, fordulatokkal teli kalandregénye, amelynek világát Polgár Judit kétszeres olimpiai bajnok sakkozóval közösen találta ki. Négy gyerek, Alma, Drifter, Félix és Bella hirtelen egy számukra idegen birodalomba csöppennek. A hazajutás csak akkor lehetséges, ha kiállják a próbákat a sötét birodalom uralkodójával szemben. Együtt és külön-külön egyaránt bizonyítaniuk kell. Vajon szorult-e beléjük elegendő bátorság, ügyesség, leleményesség? Ha szükséges, képesek-e áldozatot hozni?

A regény különlegessége, hogy a történetben – a szereplőkkel együttgondolkodva – ötletes logikai feladatok és sakkfeladványok megfejtésével juthatunk előbbre. A sakkos akciójelenetek le is játszhatók sakktáblán, hiszen az alapfelállások és a fontosabb lépések mind a szerepelnek a margón, néhány bonyolultabb játszmát pedig – sok érdekes sakkról szóló információval együtt – a könyv végén található függelékben lehet végigböngészni. A történet 2018-ban folytatást kapott Drifter – A darknet árnyékában címmel.

Korábbi ajánlóink

Accessibility