„Nőknek kötelező, férfiaknak ajánlott!”-nyilatkozta a műről R. Kelényi Angelika írónő.
Az, hogy ez a kijelentés mennyire helyénvaló csak a könyv elolvasása után tudatosul az emberben. Olyan történelemformáló személyeket ismerhetünk meg, akik nélkül ma nem tartana ott a világ, ahol tart, hiszen látásmódjukkal megváltoztatták a világot. Hiteles példaképek bárki számára és reményt adnak, hogy a változtatás nehéz, de menni-hinni-tenni kell és haladni előre a kitűzött cél felé.
Női sorsokat ismerhetünk meg-22 nő életútját, aki nem elégedtek meg a társadalom által elvárt női szereppel, hanem többre vágytak és tettek is érte. Alázattal, szorgalommal, lemondással, körülményekhez való végletekig való alkalmazkodással elérték céljaikat. A célhoz vezető rögös úton, soha nem adták fel álmaikat, hitük, akarterejük és elszántságuk bizonyíték arra, hogy igenis lehet valaki sikeres nőként is. Noha semmilyen elismerést és támogatást nem kaptak, sőt inkább különcnek tartották őket, ők mégis követték a szívük szavát. Hugonnai Vilmának köszönhető, hogy engedélyezték a nők orvosi és gyógyszerészeti képzését hazánkban. Jane Goodall természetvédelem élharcosa, Coco Chanel a divat nagy asszonya, Amelia Earhart-első női pilóta, Egerszegi Krisztina magyar úszónő, Diana- a szívek királynője, csakhogy néhányat említsek a közismert és elismert nők köréből, akikről olvashatunk. Rövid és érdekes történetek, többnyire mindenki által ismert nőkről.
Nők, akik kivívták helyüket a világtörténelemben, nevüket örökre bevésték történelmi események forgatagába. Ők, akik egy-egy változás elindítói, úttörői és személyiségükkel befolyásolták a közéleti eseményeket. Életútjukat az író hitelesen, érdekesen és olvasmányosan tárja az olvasóközönség elé, miközben megismerhetjük az adott kort is.
Néhány idézet a könyvből:
„Az én kardom a tudomány, az én pajzsom a munka.”
„Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned.”
„Nemcsak az a sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni.”
„Bátorság az ár, amit az élet követel a békéért cserébe.”
„Minden kislánynak, aki nagyot álmodott: igen, bármire képes vagy.”

Korábbi ajánlóink

Accessibility