Senki nem gondolná, hogy egy írógép megváltoztathatja az egész életét, de Sirával ez történt. Spanyolországban élt édesanyjával, aki egy varrodában dolgozott és reggeltől estig a legapróbb öltésekkel készítette a ruhákat vendégeik számára. Mellette tanulta meg Ő maga is a varrás legapróbb rejtelmeit.
A regény során végigkísérjük az útját, hogy hogyan kerül Marokkóba, ahol létrehoz egy ruhaszalont. Nem kell sok idő, és ő lesz a környék legkeresettebb varrónője. Egyik nap betoppan a szalonba egy angol hölgy, Rosalinda Fox, akinek sürgősen szüksége van egy estélyire. Ekkor kezdődik az ő igaz barátságuk. Közben kirobban a második világháború és Sira elhatározza, hogy áthozatja Madridból az édesanyját, ebben is segít neki Rosalinda és egy Marcus Logan nevű fiatalember.
Sira a háború szempontjából fontos feladatot kap, vissza kell mennie szülőhazájába, hogy ott kémkedjen a németek (egy bizonyos német férfi) után. Ahhoz, hogy a bizalmába férkőzzön, szüksége lesz a női bájaira és közben kamatoztatni tudja szakmai tudását is.
Vajon sikerrel jár kalanddal teli élete során, és megtalálja boldogságát?
Amikor a háború véget ér és lenyugszik a világ, ezek a barátságok/kapcsolatok életben tudnak maradni vagy a feledés homályába vesznek?
Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik a pörgős, eseményekkel teli történeteket.

Korábbi ajánlóink

Accessibility