Igen, a szerző a Harry Potter-könyvek írója, de teljesen más műfajban alkotott. Korábban már olvastam Rowling krimijeit, amiket (Robert Galbraith) álnéven írt, majd tavasszal csökkentettem a hiányosságait a harrypotterek terén a Bölcsek köve elolvasásával; ezek után vettem kézbe az Átmeneti üresedést.
A cím alapján nem volt semmiféle kiindulópontom, hogy miről is szól a könyv, de aztán jött a magyarázat: “Átmeneti üresedés – ismételte Howard. – Olyankor mondják, amikor egy tanácsnoki tisztség megüresedik haláleset miatt. Ez a hivatalos neve.”
Barry Fairbrother korai halálával indul a történet, ami elindítja a lavinát. Merthogy be kell tölteni a megüresedett helyen a pagfordi önkormányzatban.
Pagford csendes (képzeletbeli) angliai kisváros, a vezetői közé különféle indíttatásból szeretnének bekerülni az embereket. A jelöltek és családjuk életébe nyerünk bepillantást Rowling által, aki bizony nem fest idilli képet a kisváros lakóiról. Munkahelyi lopás, nemi erőszak, droghasználat, viszonzatlan szerelem, megcsalás -minden család szekrényében lapul egy-egy kisebb-nagyobb csontváz… A mű munkacíme sokáig a Felelős volt, mert Rowling szerint egyrészt felelősek vagyunk a saját boldogságunkért, és azért, hogy megtaláljuk a helyünket az életben, másrészt felelősek vagyunk másokért, a mi szegényebb, nehezebb helyzetben lévő emberekért. “Brutálisan, őszintén, és van, hogy mélyen megrázó helyzetet írt le a kisváros az emberekkel, gondolataikkal és életeikkel.” “Érfelvágós, de letehetetlen.” A jelöltek és családjuk életébe nyerünk bepillantást Rowling által, aki bizony nem fest idilli képet a kisváros lakóiról.
Munkahelyi lopás, nemi erőszak, droghasználat, viszonzatlan szerelem, megcsalás -minden család szekrényében lapul egy-egy kisebb-nagyobb csontváz…
A mű munkacíme sokáig a Felelős volt, mert Rowling szerint egyrészt felelősek vagyunk a saját boldogságunkért, és azért, hogy megtaláljuk a helyünket az életben, másrészt felelősek vagyunk másokért, a mi szegényebb, nehezebb helyzetben lévő emberekért.
“Brutálisan, őszintén, és van, hogy mélyen megrázó helyzetet írt le a kisváros az emberekkel, gondolataikkal és életeikkel.” “Érfelvágós, de letehetetlen.” A jelöltek és családjuk életébe nyerünk bepillantást Rowling által, aki bizony nem fest idilli képet a kisváros lakóiról. Munkahelyi lopás, nemi erőszak, droghasználat, viszonzatlan szerelem, megcsalás -minden család szekrényében lapul egy-egy kisebb-nagyobb csontváz… A mű munkacíme sokáig a Felelős volt, mert Rowling szerint egyrészt felelősek vagyunk a saját boldogságunkért, és azért, hogy megtaláljuk a helyünket az életben, másrészt felelősek vagyunk másokért, a mi szegényebb, nehezebb helyzetben lévő emberekért. “Brutálisan, őszintén, és van, hogy mélyen megrázó helyzetet írt le a kisváros az emberekkel, gondolataikkal és életeikkel.” “Érfelvágós, de letehetetlen.” megcsalás -minden család szekrényében lapul egy-egy kisebb-nagyobb csontváz… A mű munkacíme sokáig a Felelős volt, mert Rowling szerint egyrészt felelősek vagyunk a saját boldogságunkért, és azért, hogy megtaláljuk a helyünket az életben, másrészt felelősek vagyunk másokért, a nálunk szegényebb, nehezebb helyzetben lévő emberekért. “Brutálisan, őszintén, és van, hogy mélyen megrázó helyzetet írt le a kisváros az emberekkel, gondolataikkal és életeikkel.” “Érfelvágós, de letehetetlen.” megcsalás -minden család szekrényében lapul egy-egy kisebb-nagyobb csontváz… A mű munkacíme sokáig a Felelős volt, mert Rowling szerint egyrészt felelősek vagyunk a saját boldogságunkért, és azért, hogy megtaláljuk a helyünket az életben, másrészt felelősek vagyunk másokért, a nálunk szegényebb, nehezebb helyzetben lévő emberekért. “Brutálisan, őszintén, és van, hogy mélyen megrázó helyzetet írt le a kisváros az emberekkel, gondolataikkal és életeikkel.”
“Érfelvágós, de letehetetlen.”

Korábbi ajánlóink

Accessibility