Nem volt egyszerű kiválasztanom, hogy miről is írjak, mert mostanában nagyon sok jó könyvet olvastam, de azok sorozatok részei voltak. Azt gondoltam, egy részt nem érdemes kiragadni, ráadásul ezek olyan népszerűek az olvasók körében, hogy kézről kézre adják, nem kell népszerűsíteni őket. Ilyen volt Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei, illetve Leiner Laura Bexi sorozata; mindkettő nagyon magával ragadó, egy résznél egyszerűen nem lehet megállni.
Végül az ajánlóm mai darabja is egy sorozat része, és népszerű is, de… ez itt a reklám helye…most egy angol nyelvű kötetet választottam: M. C. Beaton: There goes the Bride.
Amellett, hogy kikapcsolnak, nyelvgyakorlásra is nagyon jók ezek a krimik, amik egy angol írónő tollából származnak.
A főszereplője Agatha Raisin, aki a nyüzsgő Londonból a hamisítatlan vidéki Angliába, Cotswoldsbe költözik. Korábban PR-szakemberként dolgozott, de “nyugdíjba menve” magánnyomozó irodát nyit. A festői angol táj, a nyomozások, Agatha magánéleti csetlései-botlásai nagyon szórakoztatóak tudnak lenni.
Természetesen magyarul is olvashatók az Agatha Raisin-történetek, de a Nyelvstúdióból angolul is kölcsönözhetők sok más érdekesség mellett.

Korábbi ajánlóink

Accessibility