A szél árnyéka Az Elfeledett Könyvek Temetőjének első része. Ez volt az utolsó könyv, amit olvastam, és az utóbbi időben ez is ragadott magával leginkább.
A történet egy éjszakán indít, amikor egy kisfiú (Daniel) kétségbeesetten próbálja felidézni elhunyt édesanyja emlékét. Édesapja, aki egyedül neveli, ekkor viszi el őt az Elfeledett Könyvek Temetőjébe, ahol csupa olyan könyv található, amikre már senki nem emlékszik. Itt talál rá Julian Carax regényére, A szél árnyékára. Daniel elhatározza, hogy kideríti, ki volt Julian és mi történt vele, miért felejtették el a könyveit, hiszen a fiú számára ez volt a „könyv”.
Többször is betekintést nyerünk a kulcsszereplők múltjába, ez fontos, mivel nagyon sok minden kiderül a könyv szerinti jelenben lévő magatartásukkal, személyiségükkel kapcsolatban.
Ennek a kicsit krimis és rejtélyes regénynek az olvasása közben találkozhatunk szerelemmel, barátsággal és ezeknek a küzdelmeivel. Végigkísérjük, ahogyan Daniel kisfiúból fiatal felnőtté válik, közben pedig egyre hajtja Carax iránti kíváncsisága.

Korábbi ajánlóink

Accessibility