A könyv a második világháború után játszódik Svédországban. Főhősünk Miklós, akit egy koncentrációs táborból szabadítottak ki. A férfi 29 kilósan kerül kórházba több baj társával együtt, ahol sikerül egy picit összeszednie magát, de erre jön a hidegzuhany, azt a hírt kapja, hogy halálos beteg, 6 hónapja van hátra.
Miklós, hogy még egyszer átélhesse a szerelmet levelet ír az összes lánynak, akit szintén a háború után rehabilitálnak szerte Svédországban. Így kezd el levelezéseket folytatni Lilivel, majd egy alkalommal sikerül telefonon is beszélniük, végül Miklósnak sikerül pár nap kimenőt kérnie, hogy személyesen is találkozhassanak. Ebben a pár napban végleg eldől, hogy ők már elválaszthatatlanok.
A történetben olyan eseményekkel és csodaszerű történésekkel találkozhatunk, amikről soha nem gondolnánk, hogy a való életben megtörténhetnek, pedig, de Miklóssal és Lilivel ezek mind megtörténtek, hiszen a regény Gárdos Péter édesapjáról és édesanyjáról szól. Az író nagy tisztelettel és szeretettel írja le szülei szerelmének kibontakozását.

Korábbi ajánlóink

Accessibility