Bár azt mondják, borító alapján ne ítélj… Én még is ez alapján választottam most ezt a könyvet. Ahogy megláttam, tudtam, hogy ezt nekem el kell olvasnom. Egy kutya, egy lány hátizsákkal, természet… kalandosnak ígérkezett már első ránézésre is. Persze ennél jóval többet adott a történet.
A könyv írója, Kay Bratt tizenegy regény és két gyerekkönyv szerzője. Viharos gyermekkora és több évnyi bántalmazás után az írásban talált vigaszt. Miután túljutott a nehéz időkön, kereste a lelki békéjét és végül sikerült bátorságot merítenie, hogy megossza a történeteit. Mindig fontos volt számára a rászoruló gyerekek segítése, s az állatvédelemnek szintén kitüntetett figyelmet szentel. Egy bölcs ember egyszer azt mondta neki: „Arról írj, amit ismersz!” Ennek egyik eredménye ez a könyv is.
Cara úton van. Itt csatlakozunk a történetébe. Egy hátizsákkal és mindössze néhány dollárral a zsebében barangol az utakon. Mellé szegődik egy sántító kutya, ő lesz az útitársa. Kedvenc írója, Ernest Hemingway után elnevezi Heminek. Cara úticélja nem mást, mint Key West, ezen belül pedig Hemingway háza. Cara jelenleg két dolgot szeretne: minél távolabb kerülni Georgiától és eljutni az író házához. Ahogy haladunk Carával az úton, megismerjük problémamentesnek egyáltalán nem nevezhető életét: nehéz gyermekkor, alkalmatlan nevelőszülők, folyamatos küszködés a gyámügyi hivatallal, küzdelem ikertestvére depressziójával. Érezni, hogy minden témában hitelesen ír az írónő, hisz ő maga is átélte ezeket.
Cara az utazása során rengeteg segítséget kap. Többször eszembe jutott a könyv olvasása közben: „Ez már túl szép, hogy igaz legyen.”: mindenhol kedves és segítőkész emberekkel találkozik, étellel, szállással, munkával kínálják. Ilyen nincs a való életben. De nincs ezzel baj. Néha azért veszünk kézbe egy könyvet, hogy kiszakadjunk a világból és elhiggyük, léteznek még jó emberek. Cara egy hatalmas titkot is magával cipel, ezért nem maradhat sokáig egy helyen, nehogy bajba keverje azokat, akik segítettek neki.
Vajon el tud menekülni Cara a múltja elől és képes új életet kezdeni? Megtartja végül a mellé szegődött négylábú útitársát, Hemit?
Az írónő nagyon könnyedén és olvasmányosan ír, gyorsan lehet haladni a könyvvel, de közben elgondolkodtat.
Ajánlom mindenkinek, aki kicsit ki akar szakadni a rohanó hétköznapokból és egy kis léleksimogatásra vágyik.

Korábbi ajánlóink

Accessibility