Kíváncsi voltam, hogy mikor is olvastam ezt a kedvencet. A moly.hu segített, kiderült, hogy már öt éve! Legtöbbször a borító alapján döntöm el, hogy szimpatikus-e egy könyv, elolvasom-e egyáltalán a fülszövegét. A kontrasztos, élénk borító hamar felkeltette az érdeklődésemet. Szeretek változatos témákat olvasni, hogy aztán tudjak olvasnivalót ajánlani a kedves olvasóknak. A fülszöveg alapján ígéretesnek tűnt a kötet.
A regény főszereplője Don Tillman genetika-professzor Asperger-szindrómában szenved. Nagyon okos, nagyon sikeres a munkájában, a küzdősport is az ő terepe, de a társas kapcsolatok nem az erőssége. Amikor eldönti, hogy megpróbál feleséget találni, egy kérdőívet dolgoz ki az igazi felkutatására. A „mássága” miatt persze gyakran keveredik vicces helyzetekbe, ami a humor forrásául szolgál. Gondolom, nem árulok el titkot, hogy a prof erőfeszítéseit végül siker koronázza, és megtalálja élete párját, a kritériumoknak teljesen ellentmondó, Rosie-t.
Az öt éve még elsőkönyves szerző mára trilógiává bővítette a sztorit, amiben nyomon követhetjük, hogy Don hogyan birkózik meg a házassággal, majd a gyerekneveléssel.

Korábbi ajánlóink

Accessibility