A könyvajánló kiválasztásakor azon gondolkodtam melyiket is válasszam, hiszen sok szívemnek kedves könyv van. Aztán valamelyik nap a könyvespolc környékén járva kezembe akadt ez a könyv és előtörtek azok az érzések, gondolatok, amik a könyv elolvasásakor is. Így már nem volt kérdés a könyv talált meg engem újra.
“A múlt már elmúlt. Az ember tanulhat belőle, de meg nem változtathatja. Az élet már csak ilyen. Sokszor nagyon nem könnyű. Egyszerűen meg kell próbálnunk a legjobbat kihozni belőle.”
„Nem hiszem, hogy bárkinek is pontosan úgy alakulna az élete, ahogy elképzelte. Csak annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk kihozni belőle a legjobbat. Még akkor is, ha ez lehetetlennek tűnik.”
„Az élet már csak ilyen. Sokszor nagyon nem könnyű. Egyszerűen meg kell próbálnunk a legjobbat kihozni belőle.”
„A hosszú távú kapcsolatok – vagyis azok, amelyek számítanak –, arról szólnak, hogy át kell vészelni a hullámhegyeket és hullámvölgyeket is.”
Még aznap délután bekapcsoltam a tv-t, kapcsolgattam és valamelyik csatornán a regényből készült filmet vetítették-így már nem is volt kérdés ez lesz az a könyv.
Egy esős hétvége elé néztünk ezért úgy gondoltam elmegyek a könyvtárba és kihozok valami jó kis könyvet. Nézelődtem a polcok között aztán megpillantottam a könyvet a címe Menedék. Az íróról már hallottam népszerű.(több műve bestseller). Az amerikai írónak már több írását is megfilmesítették, de ezt a regényét még nem ismertem. Nicholas Sparks magánéletéről nagyon keveset tudni, erősen vallásos mivoltából kifolyólag kerüli a túl nagy nyilvánosságot és a világi dolgokat. A könyvei érzelem gazdagok, fordulatosak és témák sokszínűségét felvonultató. A könyv annyira rabul ejtett, hogy még aznap kiolvastam. Remény; túlélés; újrakezdés; izgalmas; fordulatos, megható és tanulságos regény. Egy, nő útja, aki a múltbeli titka miatt menekül. Lehetséges az újrakezdés, amikor a múlt árnya még béklyóként fogva tart? Van elég hited, s erőd hogy talpra állj onnan, ahonnan lehetetlennek tűnik? – „Ahhoz soha nincs késő, hogy azt tedd, amit kell.”
Nagyon tetszett a könyv, az író, mint mindig most is olyan témát választott, ami felkavarja az álló vizet és sajnos aktuális. Egyedi látásmódja, írói stílusa miatt mégis megmarad a “sparks-os; varázs”(egyedi látásmód romantikus megközelítéssel). Egy idilli történetbe bújtatja bele a szörnyű valóságot (bántalmazás). Az első családon belüli erőszakról szóló könyv, amit olvastam, ennek a nagyon komoly problémának a romantikus megjelenítése. Minden korosztálynak ajánlom figyelmébe. Fontos a mondanivalója egy olyan témáról, amiről jobb szeretnek nem beszélni. Továbbá reményt ad, mert mindig van esély/lehetőség a változásra és mindenki megérdemli a legjobbat az életében.

Korábbi ajánlóink

Accessibility