Az egyik kedvenc írónőm Debbie Macomber, aki napjaink egyik legnépszerűbb romantikus szerzője. Nagyon tetszik a stílusa, humora (fordító érdeme is). Könyveiben érződik az írónő mottója: „Soha ne add fel az álmaidat!” idővel az élet úgyis megfelelő mederbe tereli a dolgokat.
Ha könnyed kikapcsolódásra vágyom, tudom az ő könyvei a megoldás. A karakterek hétköznapiak, esendőek: elvált asszony, aki újraépíti életét, kamaszlányával hadakozó anya, megözvegyült férj, aki elvesztette szeretet hitvesét. A szerelmet kereső nő, egy rég nem látott osztálytárs a múltból, morgós ezermester, tengerésztiszt és a többi szereplő is szinte életre kelnek a regény lapjain.
Az események bárkivel megtörténhetnek (baleset, válás, halál, munkanélküliség stb.). A cselekmény folyása hol hömpölyög, mint egy patak, máskor lassabb, aztán hirtelen megtörténik a változás, és a kirakós minden egyes darabja a helyére kerül. A párbeszédek, leírások részletesek és hitelesek, amitől élvezetes olvasható lesz a regény. Érzem a cédrusligeti panzió -Rózsakikötő rózsáinak illatát, Alaszka csípős hidegét. Izgulok az új ház építése miatt. Figyelemmel kísérem a fiatal és tehetséges írónő kutatását. A különböző életfelfogású emberek szenvedélyes és viharos egymásra találását. Az emberi vívódások-lehet e választani szerelem és karrier között? a döntések, sorsok, újrakezdés, lelki megújulás is megjelenik a műben, ami hitet ad az olvasónak, hogy ne adja fel a reményt.
Mindegyik könyve csodás. Jó szívvel ajánlom bármelyiket, legyen az egy sorozat vagy önálló műve.
Idézet egy könyvéből:
“A valóság úgyis elég gyorsan betör majd az életünkbe, ezért élvezzük a varázst, amíg lehet!” Igy éljük a dolgos hétköznapokat és adjunk helyet életünkben a parányi varázslatnak.

Korábbi ajánlóink

Accessibility