„Peter Wohlleben különleges szerepet tulajdonít az erdőknek, azok lakóinak, különösen a fáknak. Tárgyának minden részletét, a fákkal borított rengeteg minden zugát behatóan ismeri. A fák titkos élete könnyed kézzel, laikusok számára is érthető tónusban megírt, frappánsan tömör, ugyanakkor enciklopédikus gazdagságú kötet”

-Barotányi Zoltán, Magyar Narancs

„A fák titkos élete elolvasása után az ember úgy érzi, fontos dolgokat tudott meg a körülötte lévő világról. Minden fejezet egy újabb mindennapi jelenséget tesz érthetővé a biológia iránt érdeklődő olvasó számára.”

-Sarkadi Zsolt, 444.hu

„Olvassa el, akinek van ideje rá, Peter Wohlleben fákról írott könyvét, és utána másképp néz nemcsak a fákra, hanem az emberekre is. Komolyan. Olyan könyv, ami után másképp lát az ember az utcán. Más érzékenységgel. Vannak egyenesen megható részei: amikor Peter Wohlleben a fák érzelmi életéről ír, arról, ahogy segítik egymást, ahogy az anyafa segít, az különösen megindító. Ha jártok az erdőben, gondolni fogtok rá. Egy ideig minden lépésnél.”

-Kolozsi László, kritikus, író

„Tanulságos, mély empátiával megírt könyv, amely lehetővé teszi számunkra, hogy új szemszögből lássuk az erdőt. Peter Wohlleben könyve az erdőhöz intézett szerelmi vallomás.”

-Literatur Spiegel

Accessibility