Korunk egyik legfőbb jellemzője az információbőség. Naponta zúdulnak reánk megdöbbentőbbnél megdöbbentőbb hírek, üzenetek. Ezek akár örömteli, akár elkeserítők, egy a közös bennük, hogy akarva akaratlanul is tömegesen kapunk belőlük.

Így válik a sok kevéssé. Könnyen összekuszálódhat a lényeges a felszínessel, az értékes a talmival. Ennek az értékzavaros helyzetnek válik könnyen áldozatává a könyv, és maga az olvasás is. Sokszor kétségbeesetten kutatunk olyan kiadványok után, amelyek valamiben eligazítanának, ismereteinkben gazdagítanának bennünket. A lexikonok, az egy-egy témával foglalkozó szakkönyvek túlságosan tárgyszerűek, szárazak, „reálisak” – kevésbé olvasmányosak és közérthetők.

Ezen a helyzeten segíthet egy jól szerkesztett olvasókönyv. Egy olyan olvasókönyv, amelyet Horváthné Papp Ibolya tanárnő állított össze legjobb belátása szerint, kiváló érzékkel és tematikai gazdagsággal.

Olvasókönyve válogatás a legjavából! A bibliai levéltől nagy költőnk verséig, klasszikus, világhíres tudós gondolataitól a kortárs szakember figyelmeztető szaváig széles a skála.

Így válhat e könyv élvezetes, hasznos olvasmánnyá, világképünk formálójává, segítve eligazodásunkat ebben a háborgó világban.

Dr. Tóth Albert

Tartalom:

  1. Otthonunk a Kárpát-medence
  2. Az élet
  3. Az ember
  4. Pénz-Gazdaság
  5. Környezet
  6. Természetvédelem
  7. Múlt-jelen-jövendő
Accessibility