A lehetőségekhez mérten igyekeztünk madárbaráttá tenni a könyvtárudvart – most egy B-típusú madárodút helyeztünk el az udvar homlokzati kis erkélyének védelmében.

https://www.mme.hu/a_madarak_etetolatogatasi_szokasai

Érdemes már most gondolni a beporzókra is, ehhez találunk sok hasznos információt az MME honlapján:

https://www.mme.hu/februar-vegen-erdemes-elkesziteni-es…

A kis tollas barátaink védelméhez és a beporzók segítéséhez egyaránt kiváló segítséget nyújt Orbán Zoltán Madárbarátok nagykönyve c. munkája. Megtalálható mind a Felnőtt-, mind a Gyermekkönyvtárban.

2020 decemberében a PontVelem program keretében elemgyűjtő pont lettünk. Kedves olvasóink használt elemeiket, kisméretű akkumulátoraikat könyvtárunk megnyitása után nálunk is leadhatják.

A PontVelem Okos Program egy olyan országos program, ami játékos formában pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra ösztönzi a tanulókat, megmutatva az egymást segítő karitatív tevékenységek jelentőségét. A gyűjtéssel iskolákat segítünk, az idei évben a Bogyiszlói Általános Iskolát.

A PontVelem programról bővebben:

https://www.pontvelem.hu/

A jelenlegi helyzetben nehéz olyan programokat ígérni, amit biztosan meg is tudunk valósítani. A veszélyhelyzet elmúltával szeretnénk megtartani a múlt évről elmaradt előadásainkat (Köves Alexandra, Orbán Zoltán, Takács-Sánta András), addig is két várható kiírásunkra szeretnénk felhívni a figyelmet:

Hamarosan meghirdetjük az újrahasznosítás fontosságára fókuszáló tárgyalkotó pályázatunkat , illetve a nyár folyamán ifjúsági tábort szervezünk Ifjúsági olvasótábor – Zölden, együtt Szekszárdon címmel, ami a helyi kulturális és természeti értékekre kíván fókuszálni.

https://moly.hu/polcok/zold-polc-4

Accessibility