Zemann Éva: Az év dolgozója

Újság író irodánkban – hol blogot vezetünk, s írás helyett gépelünk – idén is megválasztották az év dolgozóját. Rengeteg lelkes munkatársunk közül végül Pubiliius Balambérra esett a választás, hogy kifejezzük az iránta érzett tiszteletünket, s hálánkat.

Pubiliius Balambér két hónappal ezelőtt súlyos autóbalesetben vesztette életét, amit a kiérkező mentők habár megtaláltak, már nem tudtak visszaadni neki. Mivel elmondásuk szerint rendszeres olvasói voltak, megkímélve a taxizástól, Balambér hulláját személyesen szállították a városi hullaházban. Összesen két hetet lábadozott ott, de sikeresen felépült az új irodaépületünk, mire összekapta magát. Így az orvosa heves tiltakozása ellenére is összeszedte magát – mivel a leszakadt végtagjait természetesen külön fiókokba dugták, ahol alig találta meg – hősiesen visszatért szerkesztőségünkhöz, s a határidő előtt pár nappal leadta a haláláról szóló hírt, majd végső nyugalomra lelt.

Nagy örömmel tölti el vezetőségünket, hogy ilyen erős és megbízható munkaerőt tudhat az újságunknál, s reméljük, hogy még sokáig együtt fogunk tudni dolgozni Balambér kollégánkkal. Habár most egy időre visszavonult az alsó városi temetőbe kipihenni a munka fáradalmait, jövőhéten újult erővel vág majd bele a munkába, melynek életét és halálát szentelte. A családja innen is fogadja mélységes részvétünket.

Accessibility