Keresés:

Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár

Szekszárd

Hétfő: 9-18 óra 
Kedd: zárva 
Szerda-péntek: 9-18 óra 
Szombat: 9-13 óra

Cím: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 51.
Tel.: 74/528-100, 528-104
Fax: 74/311-834
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.
Skype:
tolnalib

Fiókkönyvtár:
7100 Szekszárd, Dienes u. 14.
Kedd, csütörtök: 17-19 óra

Olvasóterem

Betűméret:

Munkatársak

Dr. Tóthné Udud Teréz

Dr. Tóth Judit

Kovács Norbert

 

Az olvasótermet a nyitottság atmoszférája, az információ- és gondolatszabadság tiszteletben tartása jellemzi. Ennek jegyében történik a gyűjtemény alakítása és használata.

 

Szabadpolcon találhatóak az alapvető fontosságú kézikönyvek, lexikonok, szótárak, magyar és idegen nyelvű folyóiratok. Használatukhoz nem szükséges beiratkozni a könyvtárba, ingyenes regisztráció után bárki igénybe veheti az alapszolgáltatásokat.

 

A szabadpolcon elhelyezett állományt az olvasó kérőlap nélkül, önállóan használhatja. A folyóiratok raktárban elhelyezett korábbi évfolyamait a könyvtárostól kell elkérni. (A külső raktárban elhelyezett dokumentumokat legkésőbb a kérést követő munkanapon szolgáltatjuk.)

 

Az olvasótermi állomány nem kölcsönözhető. A szerzői jogi törvény betartásával végzett fénymásolásra a könyvtárban lehetőség van. Az olvasóterem az elektronikus tájékozódás színtere is. 3 internetes munkaállomás áll a használók rendelkezésére. Adatbázisok használata, szövegszerkesztés, szkennelés, fekete-fehér nyomtatás, e-szolgáltatások vehetők igénybe az olvasóterem számítógépein.

 

Az olvasóterem használatának feltétele a kötelező ingyenes ruhatár igénybevétele. Az olvsói térbe A/4-es méretet meghaladó táskát nem szabad bevinni.

 

Az olvasó  az olvasóteremben használt dokumentumokért teljes anyagi felelősséggel tartozik, azok gondos kezelésére kötelezettséget vállal.

 

Előfizetett folyóiratok listája ITT megtekinthető!

Kölcsönzéseim

Olvasó kódja

Olvasó jelszava

Panaszkezelés

Portagaléria

imageimageimageimageimageimageimage

Gyengénlátóknak!

Oldal linkje okostelefonnal

QR Code

Közösségi média